Archive for January, 2012

Proposal for a new logo for Apache Flex

This evening I read that the Apache Flex project needs a new logo. Flex is originally an Adobe product, but Adobe no longer wants to be the owner of the product and it has moved Flex development towards a community based model. The goal is that Flex will be part of the Apache foundation. One of my logos visualizes this by declaring Flex using an xml tag with Apache as a namespace instead of the mxml (Macromedia xml). I think that this explains exactly the situation.

Read the rest of this entry »

No Comments

Spicing up your Fusion Tables (just a little)

In korte tijd zijn er twee blogs verschenen over het gebruik van Fusion Tables. Zowel Laura Wismans als Jerry Vermanen laten zien hoe je een kaart kunt inzetten om gemeentestatistieken te visualiseren. Beide tutorials zijn hele goede inleidingen. Een kenmerk van kaartvisualisaties die met Fusion Tables zijn gemaakt is dat er vaak een legenda ontbreekt. Volgens de regels van de kunst moet een visualisatie altijd begeleid worden door een legenda en mijn plan was dus ook om een glorieuze blog te schrijven over hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Na wat onderzoek ben ik tot de (voorlopige) conclusie gekomen dat legenda’s niet mogelijk zijn bij embedded visualisaties. Je kunt het wel voor elkaar krijgen als je een ge-javascripte applicatie maakt, maar dat sluit niet zo aan bij de tutorials van Laura en Jerry.

Wat ik wel wil laten zien is hoe je het tekstballonnetje dat verschijnt als je in de kaart klikt kunt voorzien van een hele simpele visualisatie. Ik ga verder waar de tutorial van Jerry ophoudt.

Hieronder een screenshot van het resultaat:

Read the rest of this entry »

2 Comments