Archive for June, 2012

Fusion Tables: lijnen tekenen (2)

In de vorige post ‘lijnen tekenen (1)’ heb ik laten zien hoe je met handmatig geocoderen een lijn kunt specificeren in KML en vervolgens kunt weergeven via Google Fusion Tables.

In deze post beschrijf ik hoe je lijnen kunt tekenen met ArcGIS Explorer Desktop en het resultaat hiervan in Fusion Tables kunt laden.

ArcGIS Explorer Desktop is een gratis stuk gereedschap van Esri. Met ArcGIS Explorer kun je niet alleen verschillende layers bekijken, maar ook objecten aanmaken. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om met de ‘Line’ tool een aaneengesloten lijn te tekenen die uit meerdere lijnstukken bestaat.

Read the rest of this entry »

1 Comment

Fusion Tables: lijnen tekenen (1)

Onlangs publiceerde Bart Vuijk van het Noordhollands Dagblad een artikel over de kosten van wegenonderhoud in Beverwijk. In het artikel is een Fusion Tables kaartje opgenomen die de plekken in de stad aangeeft waar dringend onderhoud nodig is. De wegen worden in het kaartje aangeduid met de bekende markers (omgekeerde ‘druppeltjes’). Een alternatief is om de wegen aan te duiden met lijnen, of een combinatie van lijnen en markers. Deze post doet geen poging om te beschrijven wat de beste manier is om de data te visualiseren. Echter, het genoemde artikel is voor mij een reden geweest om een tutorial te schrijven die uitlegt hoe je lijnen op een kaart kunt tekenen met behulp van Fusion Tables.

Read the rest of this entry »

1 Comment

Dedicated site to interactive isotype productions

Today, 1st of June 2012, I have set up a website dedicated to my interactive isotype project:

www.interactive-isotype.org

No Comments