Salaris wooncorporatiesdirecteuren


Vanochtend las ik een artikel in de Stentor over salarissen van wooncorporatiedirecteuren. Volgens het artikel is er een willekeur in bepaling van het salaris. De krant daagt de lezer uit om een datavisualisatie te maken op basis van de gegevens waarop het artikel is gebaseerd. Die uitdaging heb ik aangenomen en het resultaat is hieronder zichtbaar. Aan de lezer van deze blog de vraag of mijn visualisatie het originele artikel ondersteunt, tegenspreekt of geen van beide.


  1. #1 by Jan Taco te Gussinklo - December 31st, 2011 at 13:08

    Leuk! Ik (@DutchBW) heb via Twitter eveneens de handschoen opgepakt t.a.v. datamining . Salaris versus FTE; FTE versus aantal woningen.

    Ik heb dezelfde gedachte: ‘het veld’ moet kunnen zien of hier wellicht meerdere verklaringen denkbaar zijn.

You must be logged in to post a comment.

  1. No trackbacks yet.